"KSIĄŻKA KUCHARSKA" z duszą - inż. Zofia Czerny 1954 R.

Moja rodzinna perełka z 1954 r.  Cienka, bo tylko 496 s. dobrych rad, wskazówek i przede wszystkim ciekawych  przepisów. Książka ta jest ponadczasowa, bo do dzisiaj w niektórych publikacjach czy to książkowych czy prasowych, można odnaleźć przepisy w niej zawarte.
Książka została podzielona na dwie części. Pierwsza zawiera istotne informacje na temat żywienia, metod kucharskich oraz narzędzi pracy i ich konserwacji. Druga część pełna jest przepisów na zakąski, zupy, potrawy z warzyw, z mięsa, sosy, napoje, desery i ciasta.  


 


 


 


autor: recenzja własna.


 

Komentarze

Ewa pisze…
Dziękuję za udział w książkowej akcji! :) Pozdrawiam serdecznie

www.smakiemsietoczy.blogspot.com

Popularne posty